حمایت مالی از  تاثیر حمایت‌های مالی بر سلامت جسمانی و روان

همه‌ی ما می‌دانیم که کمک‌وحمایت‌های مالی به چه اندازه بر سلامت روان و همین‌طور سلامت و بهبود جسمانی افراد تاثیرگذار است. در این مقاله به این موضوع پی می‌بریم که امنیت و برخورداری از وضعیت مالی خوب، به شکلی مثبت نه تنها بر معیارهای شخصی فرد از سلامت روان و جسم، بلکه از نظر معیار‌های استاندارد نیز تاثیر دارد و برخورداری و امنیت مالی می‌تواند باعث کاهش ریسک ابتلا به افسردگی و اضطراب شود.

سیاست‌گذاران باید این نکته را در نظر بگیرند که، معرفی معیارهای کاربردی،‌ برای اطمینان از تامین شرایط مالی مد نظر برای افراد مددجو بسیار مهم است؛ تا این‌ که در نهایت سلامت هر فرد منجر به سلامت جامعه شود. یکی از این سیاست‌ها می‌تواند آموزش تکنیک‌های مدیریت مالی و آگاهی‌بخشی نسبت به اهمیت نتایج طولانی‌ مدت سرمایه‌گذاری و تصمیمات مالی باشد؛ که می‌توان به مشارکت در خیریه‌ها و وام‌های قرض‌الحسنه اشاره کرد.

آیا سرمایه و سلامت باهم ارتباط دارند؟

برای درک بیشتر رابطه‌ی میان سرمایه‌ و سلامت، ذکر چند مثال خالی از لطف نیست. قرض‌ها و بدهکاری‌ها می‌توانند باعث کمبود خواب و کاهش کیفیت آن در کنار کاهش نرخ رضایت از زندگی شوند. در عین حال این موارد  نقش مهمی در ایجاد بیماری‌های روانی منتهی به خودکشی دارند و این آثار می‌توانند به‌طور خاص گروه های آسیب پذیر را بیشتر از بقیه تحت تاثیر قرار دهند؛ مانند مادران نوزادان تازه به دنیا‌ آمده، افرادی که به مرز ورشکستگی نزدیک‌اند و یا افرادی که بدهی های بسیار زیاد (هم از نظر مبلغ و هم از نظر تعداد) دارند.

اگرچه تاثیرات فشار مالی و تنگ‌دستی بر سلامت روان، بر اساس شواهد و مطالعات قابل اثبات هستند اما، شواهد مبنی بر تاثیرات فقر و مشکلات مالی بر سلامت جسمانی در افراد سالم، هنوز محدود و غیر قابل اتکا هستند. شواهد نشان داده است که در میان بیماران مبتلا به آرتروز، استرس ناشی از مشکلات مالی باعث افزایش مشکلات سلامت جسمانی فرد شده است. البته این آنالیزهای متقاطع همچنان بسیار قابل اطمینان نیستند.

ارتباط بین اضطراب مالی (financial distress) و وضعیت بد سلامت چیزی فراتر از منابع اقتصادی‌ است. یعنی این‌که فرض کنید به عنوان مثال، استرس ناشی از قرض‌ها و بدهی‌ها می تواند باعث ترشح کورتیزول در بدن شود و نهایتا منجر به تضعیف سیستم ایمنی و معضلات روانی مانند افسردگی می‌شود. در نگاهی دیگر، تحقیقات نشان داده است که وضعیت مالی می تواند اثرات مثبتی بر سلامت فرد نیز داشته و باعث بهبود آن شود. در واقع یک پشتوانه‌ی مالی به شکل قلک یا حساب بانکی برای روز مبادا، از فرد در برابر نتایج منفی حاصل و به طور کلی منفی‌نگری و حال بد ناشی از مشکلات مالی مربوط به سلامت محافظت می کند. طی تحقیقات نشان داده شده است که برخورداری از یک ذخیره مالی (یا مانند آنچه در فرهنگ ما به عنوان “برای روز مبادا” شناخته می‌شود.) تاثیرات مثبتی بر سلامت عاطفی و رفتارهای مثبت فرد داشته و موجب بهبود در نتایج غیرعادی آزمایش خون می‌شود.

وضعیت معیشتی مناسب رابطه دو طرفه ای با سلامت روان افراد دارد.

البته با همه‌ی این‌ها باید در نظر داشت که رابطه‌ی میان وضعیت مالی فرد و سلامت او، یک تعامل و در بیانی بهتر یک برهم کنش دو طرفه است. این مسئله به این معنا است که اگر فرد از تمکن مالی مناسبی برخوردار نباشد به احتمال زیاد در هنگام بیماری نمی تواند هزینه‌های مورد نیاز را تقبل کرده و نهایتا از خدمات مناسبی بهره‌مند نمی‌شود؛ و بالعکس اگر فردی سلامتی خود را به هر دلیلی برای مدت طولانی از دست بدهد ( برای مثال آنچه در حوادث ضمن کار مانند شکستن دست یا پا و … رخ می‌دهد.) آن کارگر یا کارمند ممکن است به دلیل عدم دریافت حقوق با مشکلات و تنگناهایی مواجه شود. حال در این موقعیت، به وجود آمدن و کمک خواستن از NGO ها و خیریه‌ها می‌‌تواند برای فرد نیازمند و از کار افتاده بسیار سودبخش باشد. خیریه ما، التیام، در بسیاری از موارد هزینه‌ی های ترخیص و درمان (اعم از دیالیز و دیگر امور پزشکی) را با کمک خیرین محترم تامین می‌کند.

 

وظیفه‌ی ما به عنوان یک خیریه درمانی چیست؟

در واقع می‌توان به این نحو در نظر داشت که با تمام نکات گفته شده‌، نقش دولت ها و تک تک افراد جامعه در برگرداندن سلامت جسمانی و روانی به افراد نیازمند (که در نهایت مساوی با برگرداندن سلامت جسمانی و روانی به کل جامعه است.) بسیار حائز اهمیت است. یکی از موثرترین راه‌ها که با استفاده از واسطه می‌توان به افرادی که در اثر تنگ‌دستی و نیازهای مالی حال خوبی ندارند کمک کرد؛ خیریه ها هستند. همان‌طور که بالاتر اشاره شد خیریه های مطمئن مانند خانواده‌ی کوچک ما، التیام، می‌توانند با توجه به نیازهای هر فرد یا خانواده و تخصیص کمک‌های مردمی به طور متمرکز به آن مشکل، مشکلات مالی افراد را رفع و در نهایت باعث بهبود سلامت روانی و جسمانی آن ها شوند.