وام قرض الحسنه چیست؟

پس از پاندمی کرونا، تأمین وام برای خیریه‌ها تبدیل به امری دشوار شد و نیازی در بین خیریه‌ها احساس می‌شد؛ نیاز به بازبینی و تجدید تئوری‌ها در خصوص جمع‌آوری کمک‌های مردمی و وام‌های قرض‌الحسنه.

در ابتدای امر باید به این نکته توجه داشت که وام قرض‌الحسنه، بدون سود و قابل ارائه به متقاضی در قالب‌های گوناگون می‌باشد. ارائه‌ی وام قرض‌الحسنه توسط خیریه‌ی التیام علاوه بر تمام ویژگی‌های مثبتی که این وام‌ها دارند، ویژگی‌ مهم دیگری هم دارد و آن هم در گردش بودن پول و بلوکه نشدن آن در یک جا است؛ به این شکل که وامی که به مددجو داده می‌‌شود در نهایت به نحوی به خود خیریه برگشته و سپس در اختیار مددجوی دیگری قرار داده می‌شود. در کنار در جریان بودن پول، نکته‌ی مهم این‌جاست که وام قرض‌الحسنه باید به نحوی باشد که به روندها و امور مالی عادی خود خیریه آسیبی نرساند و آن‌ها را دچار مشکل یا متضرر نکند.

رفع فقر، امری بعید اما دست‌ یافتنی!

در ابتدا، قبل از این‌که بحث را به سمت و سوی وام و انواع آن و کارکرد‌هایش ببریم، بهتر است صرفاً در نظر داشته باشیم که چه گونه می‌توان با کمک – هر چند کوچک – فقر را در حد توان خود رفع کنیم. به طور خلاصه می‌توان این کار را ((توانمندسازی فقرا)) نامید. به طور قطع و متفق القول می‌توان از ((شرایط محیطی)) به عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل فقر اشاره کرد. حال این شرایط محیطی می‌تواند شامل افسردگی، از کار افتادگی، پیری، از دست دادن تأمین‌کننده‌ مالی خانواده یا به قولی نان آور آن خانه و … باشد. حال با این فلسفه در واقع چه طور می‌توان به یک فرد کمک کرد؟ در جواب این سوال به این نکته می‌رسیم که باید به آن فرد توانایی انجام کار را اعطا کرد. این توانمندسازی حاصل بر هم کنش سه اتفاق است :

۱. یک شرکت‌کننده‌ی راغب به کار : کسانی که در این توانمند‌سازی فعالیت می‌کنند، اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی مثل خیریه‌ها، باید به این امر توجه کنند که اول از همه، مددجو را فارغ از شرایط مالی او ببینیم و بشناسیم.

۲. هدایت و مشاوره‌ی روحی : این بُعد از توانمندسازی فقرا را شاید بتوان منعطف‌ترین و گسترده‌ترین بعد دانست. زیرا بر حسب عقاید، محیط زندگی، رفتارها و خیلی از عوامل دیگر، انگیزه گرفتن افراد و فرآیند انگیزه‌دهی به آن‌ها، مختلف و منحصر به فرد می‌باشد.

۳. پیشرفت شغلی یا حرفه‌ای : عمده‌ی تمرکز ما در رابطه با توانمندسازی و ارتباط آن با وام قرض‌الحسنه همین وجه است. یعنی اگر فردی به هر دلیلی اعم از مدرسه‌ی نامناسب، شرایط زندگی و خانوادگی بد و … نتوانسته است در زندگی خود به نحوی شغل مناسبی پیدا کند، اعطای کمک هزینه‌ها و وام‌های قرض‌الحسنه می‌تواند کلیدی برای گشایش درهای بسته و موقعیت‌ها و فرصت‌های پر شمار زندگی به این فرد باشد.

وام و خیریه، ارتباطی تنگاتنگ؟ 

حال پس از بررسی جنبه‌های مفید وام قرض الحسنه، باید مورد مهم دیگری را هم گوشزد کرد و آن هم ارزش، منفعت و ملزومات ارائه‌ی این نوع وام برای خود خیریه است. اول از هر چیز، مهم‌ترین عامل برای تعیین توانایی ارائه دادن وام توسط خیریه، گردش و وضعیت مالی آن خیریه است. علاوه‌ بر این، اعضا باید این حقیقت را در نظر بگیرند که برای مدیریت این منابع مالی ارائه شده از طرف خیّر به خیریه و واسطه‌گری و در ادامه رساندن آن به مددجو چه تصمیماتی باید در نظر گرفته شود. طرح مسئله‌ دیگری نیز خالی از لطف نیست؛ آن هم این‌که آیا تقبل مسئولیت ارائه‌ وام، برای اعضای خیریه کار بیشتری را ایجاد می‌کند؟ و یا به بیانی بهتر، باعث افزایش حجم کاری سنگین فعلی خواهد شد؟ در پاسخ باید گفت خیر؛ زیرا هر تصمیمی قبل از اتخاذ، مورد بررسی دقیق قرار می‌گیرد و جوانب آن ارزیابی می‌شود. حال چه تصمیمی مهم‌تر از گردش پول در قالب وام است؟ پس در وهله‌ اول، مشکلی این چنینی پیش نخواهد آمد. در وهله‌ دوم، اگر به فرض محال مشکلی درون سازمانی از این منظر رخ داد، چه خیّر و چه مددجو نباید نگران آن باشند زیرا همه‌ تصمیمات تحت نظر هیئت مدیره‌ خیریه و با مشورت و ارزیابی جوانب محتمل اخذ می‌شود.

چنانچه تمایل دارید شما هم یک خیر وام دهنده باشید این فرم وام قرض الحسنه  را می توانید تکمیل کنید